AGM accu's

AGM accu's

AGM accu producten

AGM accu’s van Yuasa, Cellpower, C&D, Optima en pbq. Bij accu specialist Power Storage Europe zijn AGM accu’s binnen 24u leverbaar! In samenwerking met een netwerk van partners uit de hele wereld, is PSE een betrouwbare kennispartner van accu oplossingen voor OEM gebruikers en klanten met uiteenlopende doeleinden. Deze partners zijn allemaal geselecteerd op hun expertise op het gebied accu’s en energieoplossingen.

AGM accu technologie - Absorbed Glass Mat technologie

AGM accu’s verschillen van standaard loodaccu’s. Een AGM accu bestaat uit glasvezelmatten doordrenkt met zwavelzuur. Een traditionele natte accu heeft een constructie van platen waar zwavelzuur tussen de platen kan stromen. De platen in een AGM accu kunnen elke vorm hebben. Sommige zijn plat, anderen zijn gebogen of opgerold. AGM accu's bieden een bijzonder hoge energiedichtheid bij een brede temperatuurstoepassing. Een AGM accu kun je in tegenstelling tot een natte accu in iedere positie installeren.

AGM accu voor divers gebruik

AGM accu’s zijn onder te verdelen in divers gebruik; standby, cyclisch, high rate en long life. Standby accu’s of stationaire batterijen worden vaak in beveiliging en UPS / noodstroom toepassingen geïnstalleerd. Cyclische accu’s zijn speciale AGM accu’s voor velen malen intensief ontladen en opladen. Voorbeelden van cyclische accu toepassingen zijn golftrolleys, elektrische scooters, boten en zonne-energie systemen. High rate accu’s kunnen in korte tijd een hoge stroom leveren, deze AGM accu’s komen voor in UPS / Noodstroom, startboosters, telecommunicatie. Long life accu’s zijn speciaal ontworpen voor een levensduur van 10-12 jaar en staan garant voor betrouwbare noodstroomvoorziening.

Alle voordelen van AGM accu’s

  • Compacter en krachtiger dan traditionele loodaccu's
  • Onderhoudsvrij; geen zuur bijvullen
  • Betere stroomopname en afgifte t.o.v. Gel accu's
  • Zijn in iedere positie te monteren 
  • Vlambestendige lekvrije kunststof
  • Zeer lage zelfontlading